Frequently asked questions

De Ruigste Run wordt georganiseerd op zondag 5 september 2021. Om 11:00 uur start de eerste groep.

Load More

 

Om op het terrein te komen geldt voor zowel deelnemers als publiek (vanaf 13 jaar) de eis dat een vaccinatiebewijs of negatieve toegangstest (via Testen voor Toegang) getoond moet worden, eenmaal op het terrein kan dan de anderhalve meter regel losgelaten worden. 

Hieronder lees je hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken:

  • Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
  • Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:
  1. Testbewijs via www.testenvoortoegang.nl (zelftest is NIET toegstaan)
  2. Vaccinatiebewijs
  3. Herstelbewijs

Je hoeft je NIET te laten testen, als je:

  • Al volledig gevaccineerd bent (2e prik uiterlijk 22 augustus 2021).
  • In de afgelopen 6 maanden hersteld bent geweest van corona.
  • Jonger bent dan 13 jaar.

Het grote voordeel is dat de coronaregels niet meer gelden als je eenmaal op ons terrein bent. Je hoeft dus geen mondkapje te dragen en ook geen 1,5 meter afstand te houden op het parcours en na afloop tijdens een gezellig drankje drinken.
 
Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. En neem je legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Er is een bewaakte garderobe aanwezig, dus neem gerust je telefoon mee en laat deze achter in je tas.

 

Restitutie van reeds betaalde tickets is niet mogelijk. Bij aanvang van mogelijkheid tot inschrijven werd op deze website al aangegeven dat rekening moest worden gehouden met deze maatregelen. 

Load More

 

Als de Ruigste Run op 5 september niet door zou gaan door vanwege corona geldende maatregelen, dan blijft je ticket geldig voor de nieuwe datum die gepland wordt. Je kunt er ook voor kiezen om je inschrijfgeld terug te krijgen. Het wordt dan binnen 4 weken na de eventdatum teruggestort.

Load More

 

Er mogen per 2 begeleiders (leeftijd 18+) maximaal 2 kinderen meedoen. Dit hoeft natuurlijk niet perse ouders met kinderen te zijn. Leuke activiteit met je neefje of nichtje/buren/vrienden/broertjes/zusjes…..!

 

De ouder-kindloop gaat alleen over de route van 4,5 km, hier wordt op gecontroleerd onderweg. Dit aangezien de lange route op moment van Ouder-kindloop nog niet in gebruik zal zijn, hier is onderweg dus GEEN hulp of EHBO!

 

Mogelijke combinaties voor 1 inschrijving (€ 45,-):

  • 2 volwassenen (18+) en 2 kinderen (6 t/m 13 jaar)
  • 1 volwassene (18+) en 1 of 2 of 3 kinderen (6 t/m 13 jaar)

 

Wil je met 2 volwassenen en 3 kinderen starten?

Koop dan een individueel ticket (€ 17,50) erbij voor een willekeurige tijd en zet bij het afrekenen in de notitie dat je met de Ouder-kindloop mee wilt lopen.

 

Wil je met 3 (of meer) volwassenen en 1 of 2 kinderen starten?

Koop dan (per volwassene) een individueel ticket (€ 17,50) erbij voor een willekeurige tijd en zet bij het afrekenen in de notitie dat je met de Ouder-kindloop mee wilt lopen.

 

Let op: het is NIET mogelijk om op 1 inschrijving Ouder-kind mee te doen met 3 volwassenen en 1 kind! Dan dien je nog een individueel ticket (€ 17,50) te kopen. Kinderen krijgen een apart toegangsbandje, hier wordt op gecontroleerd bij de start. 

Load More

 

De minimale leeftijd voor individuele deelname is op de dag van het evenement 14 jaar. De risico’s van het event zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. De ouder – kind loop is van 6 – 13 jaar, onder begeleiding van iemand van tenminste 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

Load More

 

Via deze website, www.ruigsterun.nl Hier kies je de afstand en vervolgens kun je kiezen uit verschillende starttijden. Wil je met een groep lopen, koop dan in één keer meerdere startbewijzen of kies allemaal dezelfde starttijd. Er kan achteraf NIET meer van starttijd worden gewisseld.

Load More

 

Like onze Facebook pagina (Ruigste Run van de Veenkoloniën) en hou deze site in de gaten.

Load More

 

Je kan je deelnemersbewijs afhalen bij de inschrijfbalie op vertoon van je inschrijfbevestiging. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. Je naam wordt na vertoon afgevinkt op 1 van de deelnemerslijsten. Je deelnemersbewijs is een gekleurd polsbandje. Zonder polsbandje kun je NIET starten.

Load More

 

Als je niet meer mee kunt doen aan de Ruigste Run van de Veenkoloniën, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk.

Load More

 

Ja, laat deze persoon je inschrijfbewijs met je deelnemersnummer meenemen.

Load More

 

Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

Load More

 

Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Plezier in hetgeen wat je met allemaal andere mensen aan het doen bent staat voorop!

Load More

 

Je kunt kiezen tussen een afstand van circa 4,5, 7,5 of 15 kilometer. Op het 7,5 kilometer parcours kom je alle hindernissen tegen, en bij deelname aan de 15 kilometer loop je 2 x het rondje van 7,5 KM. Let op: de afstanden kunnen enigszins afwijken doordat we te maken hebben met een natuurgebied, hierdoor kan de route aangepast moeten worden. Dit gaat in overleg met Staatsbosbeheer.

Het staat je vrij om naar eigen inzicht een andere afstand te kiezen, het inschrijfgeld is voor elke afstand hetzelfde.

Load More

 

Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 2 uur na de start van de laatste deelnemers.

Load More

 

Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleedoutfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Kies niet je beste witte shirt uit want je komt waarschijnlijk niet schoon en droog bij de finish aan. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden.

Load More

 

Ja, bij de Start/Finish locatie is voor elke deelnemer de gelegenheid om per persoon 1 sporttas veilig achter te laten. Dit zal worden aangegeven bij het inschrijven. De garderobe wordt bewaakt, echter is immer voor EIGEN RISICO. Er zijn twee kleedruimtes, eentje voor vrouwen en eentje voor mannen.

Load More

 

De Ruigste Run van de Veenkoloniën is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Station Sappemeer-Oost ligt op circa 10 minuten lopen van de startlocatie. Plan je reis op www.9292.nl. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen!

Load More

 

Ja, er is gelegenheid om even te douchen na afloop. Gebruik hiervan is gratis, wel zelf een handdoek meenemen.

Load More

 

De Start/Finish locatie is bij Stal van Hoorn, Borgercompagnie 3, 9611 TA SAPPEMEER. Voor het parkeren van je auto navigeer je naar Vosholen 66 te Sappemeer.

Load More

 

Er is GRATIS parkeergelegenheid. Hou er rekening mee dat je wel een paar minuten moet lopen bij grote drukte. Volg voor het parkeren de borden! Navigeer naar Vosholen 66 te Sappemeer voor het parkeerterrein.

Wij raden aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, of om zoveel mogelijk samen te reizen als je met de auto komt. 

Load More

 

Op het start/Finish terrein (locatie: Stal van Hoorn te Sappemeer) is een ruime keuze aan eten en drinken. Blijf na afloop van je parcours gezellig even hangen onder het genot van een drankje om andere mensen aan te moedigen! Halverwege het parcours krijgen de deelnemers wat te drinken aangeboden.

Load More

 

Toeschouwers zijn zeker van harte welkom, elke vorm van aanmoediging is mooi meegenomen! Op het start/Finish terrein bij Stal van Hoorn, maar ook langs het parcours is genoeg te zien. Daarnaast kunnen jeugdige toeschouwers gebruik maken van diverse kinderactiviteiten op het Start/Finish terrein.

Load More

 

Er is ongeveer halverwege het parcours een post waar je water kunt drinken om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze post gebruik te maken. Tevens zal er EHBO rondlopen in geval van nood. Wij hopen natuurlijk dat niemand hier gebruik van hoeft te maken!

Load More

 

Staat je vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@ruigsterun.nl