Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over De Ruigste Run van de Veenkoloniën?

Op onze FAQ-pagina vind je alle antwoorden die je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden op deze unieke modderavontuur.

Van details over inschrijving en deelname tot informatie over faciliteiten en wat je kunt verwachten op de dag zelf – we hebben het allemaal voor je samengevat.
Blader door de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over alles wat met De Ruigste Run te maken heeft. Of je nu een ervaren modderrunner bent of dit je eerste keer is, zorg ervoor dat je goed geïnformeerd aan de start verschijnt.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Ticketbestellingen voor de Ruigsterun

Hoe ontvang ik mijn ticket voor de Ruigsterun?

Je ontvangt je ticket voor de Ruigsterun via e-mail, binnen enkele minuten na het voltooien van je bestelling. Het kan echter voorkomen dat deze e-mail in je spamfolder belandt. Als je de e-mail niet in je inbox ziet, controleer dan eerst je spamfolder.

Wat als ik mijn ticket niet heb ontvangen?

Indien je jouw ticket niet hebt ontvangen via e-mail en het ook niet in je spamfolder staat, neem dan direct contact met ons op via info@ruigsterun.nl. Wij zorgen er dan voor dat je alsnog je ticket ontvangt.

Wanneer is de Ruigste Run?

De Ruigste Run wordt georganiseerd op zondag 1 september 2024. 

Start/finishlocatie kun je bereiken via Vosholen 66 in Sappemeer. Hier is gratis parkeergelegenheid. 

Vragen rondom Ouder-Kind loop

Er mogen op één ticket 2 begeleiders (leeftijd 18+) en maximaal 2 kinderen meedoen. Dit hoeft natuurlijk niet perse ouders met kinderen te zijn. Leuke activiteit met je neefje of nichtje/buren/vrienden/broertjes/zusjes…..!

De ouder-kindloop gaat alleen over de route van 4,5 km, hier wordt op gecontroleerd onderweg. Dit aangezien de lange route op moment van Ouder-kindloop nog niet in gebruik zal zijn, hier is onderweg dus GEEN hulp of EHBO!

Mogelijke combinaties voor 1 inschrijving:

  • 2 volwassenen (18+) en 2 kinderen (6 t/m 13 jaar)
  • 1 volwassene (18+) en 1 of 2 of 3 kinderen (6 t/m 13 jaar)

Wil je met 2 volwassenen en 3 (of meer) kinderen starten?

Koop dan een extra ticket erbij. Dit wordt aangegeven bij het bestellen.

Wil je met 3 (of meer) volwassenen en 1 of 2 kinderen starten?

Koop dan een extra ticket erbij. Dit wordt aangegeven bij het bestellen.

Let op: het is NIET mogelijk om op 1 inschrijving Ouder-kind mee te doen met 3 volwassenen en 1 kind! Dan dien je nog een extra ticket te kopen. Kinderen krijgen een apart toegangsbandje, hier wordt op gecontroleerd bij de start. 

Is er een minimum/maximum leeftijd?

De minimale leeftijd voor individuele deelname is op de dag van het evenement 14 jaar. De risico’s van het event zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. De ouder – kind loop is van 6 – 13 jaar, onder begeleiding van iemand van tenminste 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

Hoe schrijf ik mij in voor de Ruigste Run?

Via deze website, www.ruigsterun.nl Hier kies je de afstand en vervolgens kun je kiezen uit verschillende starttijden. Wil je met een groep lopen, koop dan in één keer meerdere tickets of kies allemaal dezelfde starttijd. Er kan achteraf NIET meer van starttijd worden gewisseld.

Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?

Like onze Facebook pagina (Ruigste Run van de Veenkoloniën) en hou deze site in de gaten.

Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?

Leuk dat je mee gaat doen! Je deelnemersbewijs is een polsbandje, deze kun je afhalen op de dag van de Ruigste Run, bij de inschrijfbalie. Laat de ticket die je hebt ontvangen zien, zodat de QR-code gescand kan worden. Je ticket hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. Heb je meerdere tickets besteld, dan kan één persoon in één keer alle polsbandjes halen. Zo hoef je niet met z’n allen naar de inschrijfbalie. Zonder polsbandje kun je NIET starten.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Als je niet meer mee kunt doen aan de Ruigste Run van de Veenkoloniën, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk.

Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?

Ja, laat deze persoon je ticket met je deelnemersnummer meenemen.

Moet ik kunnen zwemmen?

Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen

Mag ik een hindernis overslaan?

Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Plezier in hetgeen wat je met allemaal andere mensen aan het doen bent staat voorop!

Hoeveel kilometer is het?

Je kunt kiezen tussen een afstand van circa 4,5, 7,5 of 15 kilometer. Op het 7,5 kilometer parcours kom je alle hindernissen tegen, en bij deelname aan de 15 kilometer loop je 2 x het rondje van 7,5 KM. Let op: de afstanden kunnen enigszins afwijken doordat we te maken hebben met een natuurgebied, hierdoor kan de route aangepast moeten worden. Dit gaat in overleg met Staatsbosbeheer.

Het staat je vrij om naar eigen inzicht een andere afstand te kiezen, het inschrijfgeld is voor elke afstand hetzelfde.

Hoe laat is het afgelopen?

Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 2 uur na de start van de laatste deelnemers.

Wat voor kleren moet ik aan?

Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleedoutfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Kies niet je beste witte shirt uit want je komt waarschijnlijk niet schoon en droog bij de finish aan. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden.

Is er een garderobe en kleedruimte?

Ja, bij de Start/Finish locatie is voor elke deelnemer de gelegenheid om per persoon 1 sporttas veilig achter te laten. Dit zal worden aangegeven bij het inschrijven. De garderobe wordt bewaakt, echter is immer voor EIGEN RISICO. Er zijn twee kleedruimtes, eentje voor vrouwen en eentje voor mannen.

Kan ik er met het openbaar vervoer komen?

Plan je reis op www.9292.nl. Helaas is de locatie sinds het sluiten van station Sappemeer-Oost niet makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kan ik douchen na afloop?

Ja, er is gelegenheid om even te douchen na afloop. Gebruik hiervan is gratis, wel zelf een handdoek meenemen.

Waar is de Start/Finish locatie?

Om op het start-finish terrein te komen, navigeer je naar Vosholen 66 te Sappemeer. Hier kun je je auto gratis parkeren, en er is ruimte voor je fiets.

Is er parkeergelegenheid aanwezig?

Er is GRATIS parkeergelegenheid. Hou er rekening mee dat je wel een paar minuten moet lopen bij grote drukte. Volg voor het parkeren de borden! Navigeer naar Vosholen 66 te Sappemeer voor het parkeerterrein.

Wij raden aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, of om zoveel mogelijk samen te reizen als je met de auto komt. 

Is er eten en drinken aanwezig?

Op het start/Finish terrein (locatie: Stal van Hoorn te Sappemeer) is een ruime keuze aan eten en drinken. Blijf na afloop van je parcours gezellig even hangen onder het genot van een drankje om andere mensen aan te moedigen! Halverwege het parcours krijgen de deelnemers wat te drinken aangeboden.

Kan ik toeschouwers meenemen?

Toeschouwers zijn zeker van harte welkom, elke vorm van aanmoediging is mooi meegenomen! Op het start/Finish terrein, maar ook langs het parcours is genoeg te zien. Daarnaast kunnen jeugdige toeschouwers gebruik maken van diverse kinderactiviteiten op het Start/Finish terrein.

Locatie Start/Finish: navigeer naar Vosholen 66 te Sappemeer

Locatie parcours: Adriaan Tripbos te Sappemeer

Is er verzorging onderweg?

Er is ongeveer halverwege het parcours een post waar je water kunt drinken om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze post gebruik te maken. Tevens zal er EHBO rondlopen in geval van nood. Wij hopen natuurlijk dat niemand hier gebruik van hoeft te maken!

Staat je vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@ruigsterun.nl

Mis Dit Avontuur Niet!

Verzeker je plek, Jouw uitdaging wacht!

Tickets