De Ruigste Run van de Veenkoloniën

Mud Run te Sappemeer

In 2016 vond de eerste editie van ‘De Ruigste Run van de Veenkoloniën’ plaats. Voor ons als organisatie ontzettend spannend, met weinig ervaring maar met veel enthousiasme zijn we dit avontuur aangegaan. Door de vele positieve reacties en de vraag of de Mud Run nogmaals georganiseerd gaat worden, hebben we besloten om door te gaan met dit geweldige evenement. We zijn een kleine groep vrijwilligers die dit evenement hebben aangepakt met het idee ‘we zien wel waar het schip gaat stranden’, en dit heeft goed uitgepakt! De editie van 2017 was een nog groter succes en daarom gaan we dit jaar voor de 3e editie.

In het prachtige natuurgebied in Sappemeer, het Adriaan Tripsbos, zal het grootste gedeelte van de Mud Run plaatsvinden. Door sloten, over sloten, vele obstakels, stukje(s) zwemmen en natuurlijk modder! Het gebied leent zich geweldig voor deze activiteiten, weinig asfalt en veel afwisseling. Voor ons als organisatie perfect om mee te werken! Wij zijn Staatsbosbeheer dan ook zeer erkentelijk voor het meewerken en het beschikbaar stellen van het natuurgebied. Daarnaast hebben wij nog vele andere enthousiaste sponsoren, zonder deze bedrijven is het onmogelijk om dit evenement te organiseren.

De start en finishlocatie zijn op het adres van Stal van Hoorn te Sappemeer (Borgercompagnie 3). Dit is tevens de thuishaven van Lr en Pc de Goorechtruiters, een gezellige paardrijvereniging. Door het organiseren van een oefencross voor ruiters (crossen door het bos met natuurlijke obstakels) zijn we op het idee gekomen om een Mud Run te organiseren. Zondag 9 september zal de dag zijn dat de paarden door de bossen crossen, en zondag 16 september zijn de mensen aan de beurt! Een ontzettend gezellig en afwisselend weekend. Wij hebben er alweer zin in! Zorg dus dat je erbij bent, door je aan te melden via deze website.